Spring naar inhoud

Blauwe kaas peer salade


 Blauwekaaspeer


Ingrediënten:

Salade

stukje blauwe kaas (gorgonzola)
3 rijpe peren (eventueel uit blik)
handje blauwe druiven
handje walnoten
1 blikje linzen
400 gram verschillende slasoorten (veldsla, rucola)

Dressing

1 eetlepel frambozenjam
2 eetlepel olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel suiker
snufje peper

Bereidingswijze:

Snijd de kaas in stukjes. Snijd de peer in dunne parten. Halveer de druiven.
Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Breng op smaak met peper.
Leg op ieder bordje een portie sla en hierop de partjes peer, handje druiven en stukjes kaas.
Bestrooi met wat walnoten en sprenkel de dressing erover.
Variatie: Gebruik in plaats van blauwe kaas bijvoorbeeld brie of camembert.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on PinterestPrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *