Spring naar inhoud

Zwarte bonensoep


pittige-zwarte-bonensoep-495x400-2


Ingrediënten:

500 gram gedroogde zwarte bonen, afgespoeld
1 grote ui, gesnipperd
2 middelgrote rode paprika, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
2 liter groentebouillon
Tabasco naar smaak
6 teentjes knoflook, fijngehakt
2 laurierblaadjes
1 eetlepel gemalen komijn
Zout en peper

Mogelijke Toppings:

gehakte sjalotten
koriander
jalapeno
pompoenblokjes (meegekookt)
Geraspte kaas
partjes limoen
Zure room (of Griekse yoghurt)

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in een grote pan en breng op smaak met 1 theelepel zout en 1/2 theelepel gemalen peper. Zet de pan op middelhoog vuur, dek af en kook voor 10-12 uur. (Je kon de bonen weken in water 's nachts naar de kooktijd met de helft te verminderen, maar het is niet nodig.)
Zodra de bonen gaar zijn, verwijder de laurierblaadjes. Gebruik een staafmixer om de soep mengen tot tweederde van de bonen worden gepureerd en de soep is ingedikt. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer warm met verse toppings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *